Scurt istoric

Cercul Olimpic al Gimnaziului Liviu Rebreanu din Tg.Mureş s-a constituit la data de 1 decembrie 2008.


marți, 11 septembrie 2012

Educaţie şi cultură olimpică


Luni, 11.06.2012,cu incepere de la ora 15, in organizarea Filialei Mures a Academiei Olimpice din Romania, s-a desfasurat, la Centrul Cultural MIHAI EMINESCU, evenimentul ,,Educatie si Cultura Olimpica”.

Evenimentul a constituit un prilej de apreciere a muncii de voluntariat depuse de dascalii mureseni , a rezultatelor sportivilor actuali , de rememorare a momentelor de aur a participarii sportivilor mureseni la editiile Jocurilor Olimpice, precum si de evidentiere a creatiilor literare si artistice, din cadrul Concursurilor Nationale ,,Un condei numit fair play” , si “Jocurile Olimpice in imaginatia copiilor”.

 
In deschidere, a fost prezentat DVD –ul cu Istoria filialei Mures a Academiei Olimpice din Romania. Au fost apoi evidentiati membrii actualului Consiliu de conducere a filialei(Codrut.MorariuViorel Negrean ;Adina Chirila;Bako Aliz ; Adrian Rucoi ), dar si a consiliilor anterioare. (Bidiga Tiberiu;Kulcsar Marina;Buruian Leontina;Doina Lapadatescu;Ilie Elena)

D-nul Prof. Patru Sorin de la LPS Szasz  Adalbert  a facut o interesanta  prezentare a istoricului J.O. si a afiselor Jocurilor Olimpice, alaturi de discursurile fostilor sportivi si antrenori mureseni participanti la editiile Jocurilor Olimpice ( prof.Gyarmati Francisk;prof.Barabas Ferenc si sotia scrimerului Pongracz Anton,d-na Pongracz Maria. Domniile lor au avut relatari deosebit de interesante legate de J.O. din 1972 din Munken cunoscute ca Olimpiada Neagra…) Au fost nominalizati participantii mureseni la editiile JO de vara incepand cu anul 1924 si pana in present.
Majoretele de la LPS au animat atmosfera.
 
Au fost apoi premiate Cercurile Olimpice constituite in cadrul unitatilor scolare din judetul Mures prilej cu care s-a  prezentat mesajul d-lui Gheorghe Hagi, adresat sportivilor  Cercului Olimpic  Liviu Rebreanu, 
( coordonaţi de prof.Codruţ Morariu) care recent au obtinut titlul de  Vicecampioni nationali in competitia Cupa HAGIDanone.

Activitatea s-a incheiat prin prezentarea castigatorilor concursurilor de creatie literara ,, Un condei numit fair play “ pentru care au fost premiati urmatorii elevi:
Dumbrava IoanaLaura Unirea
Moldovan Andreea Ghe.S
Horvath Robert Gh.S


Acestor li s-au alaturat castigatorii din cadrul concursului de arta plastica ,,Jocurile Olimpice in imaginatia copiilor “ :
Iakab Antonia ( 6-10ani) Palatul Copiilor
Draghici Bianca(11-14ani)Lic.Arta
Sabau Alexandra(15-18)ani Palatul Copiilor
Toti acesti copii au primit premii in valoare de 167 de lei din partea Primariei Tg-Mures,in parteneriat cu Sportlife.
Pentru prima data a fost realizata o axpozitie cu lucrari de sculptura ale elevilor Lic. de Arta.

Pentru acest eveniment foarte reusit la care a participat si d-ra Anita Sterea din partea COSR-AOR multumim colaboratorilor: Radio Tg-Mures; Televiziunea Tg-Mures.Insp.Sc. DsJ Mures.Lic.de Arta;Lic.sportivS.A.;tuturor cadrelor care  activeaza in voluntariat in Cercurile Olimpice,antrenorilor si sustinatorilor spiritului olimpic.Prin participarea semnificativa la acest eveniment este o dovada ca familia olimpica mureseana a devenit foarte numeroasa.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu